Πρώτη φορά από μικρά παιδιά, αντί να με κάνεις να γελάω δακρύζω

Μια συγκινητική ανάρτηση που αποτυπώνει την υπερηφάνεια που νιώθουν οι οικογένειες των Ευζώνων είχε κανει παλιότερα η Προεδρική Φρουρά στον λογαριασμό της στο facebook, η οποια όμως παραμένει διαχρονική και ανεξίτηλη στη μνήμη μας.

«Πρώτη φορά από μικρά παιδιά, αντί να με κάνεις να γελάω….δακρύζω», τιτλοφορείται η ανάρτηση στην οποία έχει παρατεθεί η φωτογραφία ενός Εύζωνα, του Γρηγόρη Μπραίμη, τον οποίο κοιτάει η αδερφή του Ελένη, γεμάτη υπερηφάνεια, ενώ φυλάει σκοπιά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Η όμορφη κοπέλα είναι δίπλα στον αδερφό της χαμογελαστή, αλλά αυτός παραμένει ακίνητος και υπερήφανος.

Το χαρακτηριστικό post:

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το σχόλιο ενός άνδρα κάτω από τη φωτογραφία ο οποίος αναφέρει:

«Γιατί να επιτρέπεται να τους κοντεύετε τόσο πολύ; Ο εύζωνας είναι ο ύψιστος συμβολισμός… δεν είναι σουβενίρ αναμνηστικό για φωτογραφία. Αυτό είναι μια ασχήμια που πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή…».

Στο σχόλιό του σπεύδει να απαντήσει, με ευγένεια και πλήρη επίγνωση της θέσης του, ο ίδιος ο εύζωνας της φωτογραφίας:

«Το γιατί είναι απλό…ΓΙΑΤΙ είναι η οικογένεια μου ΓΙΑΤΙ ότι πέρασα το πέρασα και γι’αυτους ΓΙΑΤΙ στιγμές σαν και αυτές να βλέπω τους γονείς μου και τα αδέρφια μου δίπλα μου δίνουν κίνητρο να συνεχίσω το δύσκολο έργο που κάνουμε. Πριν κάνετε ένα σχόλιο να σκέφτεστε ότι μπορεί κάτι από το οποίο γράφετε να μας προσβάλει. Έρχονται από όλο τον κόσμο για να μας θαυμάσουν, αυτό δεν μας κάνει σουβενίρ και αναμνηστικά και επειδή τυχαίνει να είμαι εγώ αυτός στην φωτογραφία δεν με τιμάει καθόλου να με αποκαλείται έτσι. Θα μπορούσατε να γράψετε ένα ωραίο σχόλιο σαν την φωτογραφία την οποία βλέπετε και όχι να κρίνετε έτσι. Ευχαριστώ πολύ!»

Advertisement

One thought on “Πρώτη φορά από μικρά παιδιά, αντί να με κάνεις να γελάω δακρύζω

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s